Av Norvia Nutrition – Publisert: 15.06.2021

Kikertomelett med spinat, squash og tomat

2 Porsjoner

Omelett:

2 dl kikertmel
2 ss malt linfrø
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts gurkemeiepulver
1/2 ts hvitløkspulver
2 dl vann

Fyll:

1 ss olivenolje
5 håndfull spinat
5 cm squash, oppskåret i strimler
1 tomat, hakket
2 sjalottløk, hakket
3 hvitløksfedd, hakket
salt og pepper etter smak

Metode:

  1. Rør sammen kikertmel, linfrø, gurkemeie, hvitløkspulver, salt og pepper i en bolle. Hell i vann og visp det hele sammen til en jevn røre. Du skal kunne helle av røren, så om det blir for tykt, ha litt mer vann, er det for tynt ha i litt mer kikertmel.
  2. Varm olivenoljen i en panne på middels høy varme og tilsett løken i pannen, la den steke i 1-2 minutter.
  3. Senk varmen til middels, og tilsett spinat, squash, tomat og hvitløk. 
  4. Krydre med salt og pepper, fjern grønnsakene fra varmen og sett til side mens du lager omeletten.
  5. Varm pannen på middels høy varme, med litt kokos olje (du kan bruke oliven olje, eller smør også)
  6. Hell i en øse med omelettdeigen i pannen, vend på pannen slik at røren legger seg I et jevnt lag. 
  7. La steke på middels varme i 3-4 minutter til de har stivnet og er gyldenbrun på bunnen.
  8. Tilsett fyllet på en halvside av omeletten, og brett deretter den andre halvdelen av omeletten over fyllet.
  9. Server umiddelbart.