Publisert: 01.09.2021

Gulrot, appelsin og ingefær suppe

2 Porsjoner

Ingredienser:
2 ss olje til steking, f.eks. grønnsak eller solsikke
1 stor løk, hakket
900g gulrøtter, skrelt og grovhakket
1 ts fersk ingefær, revet
1 liter grønnsaks buljong
juice av 2-3 appelsiner (ca. 150 ml)
Rømme, ferske koriander eller ferske persilleblader, hakket, til servering (valgfritt)
salt og pepper

Ingredienser:
2 ss olje til steking, f.eks. grønnsak eller solsikke
1 stor løk, hakket
900g gulrøtter, skrelt og grovhakket
1 ts fersk ingefær, revet
1 liter grønnsaks buljong
juice av 2-3 appelsiner (ca. 150 ml)
Rømme, ferske koriander eller ferske persilleblader, hakket, til servering (valgfritt)
salt og pepper

Metode:

Forberedelsestid: 10 min
Steketid: 30 min

  1. Varm opp oljen i en stor panne. Tilsett løken og stek på mild varme i 10 minutter til den er myk. Tilsett gulrøtter og ingefær og rør for å kombinere.
  2. Tilsett lageret. Kok opp, senk varmen og la det surre i 20 minutter, til gulrøttene er gjennomstekte.
  3. Blitz blandingen i en kjøkkenmaskin eller blender. Gå tilbake til pannen, tilsett appelsinjuice og varm den forsiktig opp igjen.
  4. Serveres med en rømme, hakkede urter (valgfritt).